Slachtoffer overleden na verkeersongeval

Den Haag – Op de N206 (Europaweg) vond donderdagmiddag 28 november rond 15:45 uur een ernstig verkeersongeval plaats. Een 73-jarige vrouw uit Wassenaar overleed daarbij aan haar verwondingen.

De politie Leiden zoekt getuigen. Zag u de aanrijding gebeuren of viel u iets anders op? Neem dan contact op via 0900-8844.

Wat doet de Verkeers Ongevallen Analyse (VOA)?

Bij ernstige verkeersongevallen onderzoekt de VOA van de politie de toedracht van het ongeval. Daarvoor wordt onder meer gebruikgemaakt van overzichtsfoto’s, (snelheids)metingen en reconstructies. De VOA is een gespecialiseerde afdeling van de Forensische Opsporing. Bij de VOA wordt soms gebruik gemaakt een 3D-backpack. Als ergens een ongeluk is gebeurd of een ander ernstig misdrijf, dan wil de politie die plek snel en goed in kaart brengen. Dat helpt namelijk bij de opsporing. Hiervoor worden foto’s en films gemaakt. Nu is er een nieuw apparaat dat helpt om die beelden goed vast te leggen: de 3D-backpack. Met deze high-tech-rugzak kan een 3D-plattegrond worden gemaakt van de zogeheten plaats delict. Een andere betrokkene werd nagekeken in de ambulance. In totaal waren er drie voertuigen betrokken bij de aanrijding. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.