Boeren demonstratie Den Haag [Foto serie]

01/10

Foto: Dennis Peters

01/10

Foto: ingestuurd

01/10

Foto: ingestuurd

01/10

Foto: Dennis Peters

01/10

Foto: Dennis Peters

01/10

Foto: ingestuurd

01/10

Foto: Dennis Peters

01/10

Foto: Dennis Peters

01/10

Foto: Dennis Peters

01/10

Foto: Dennis Peters

01/10

Foto: Dennis Peters

01/10

Foto: Dennis Peters

01/10

Foto: ingestuurd

01/10

Foto: ingestuurd

01/10

Foto: ingestuurd

01/10

Foto: ingestuurd

01/10

Foto: ingestuurd

01/10

Foto: ingestuurd

01/10

Foto: ingestuurd

Den Haag – Vandaag zijn duizenden boeren neergestreken in en rond Den Haag om te demonstreren. De boeren zijn het zat dat er zo een negatief beeld over hen wordt geschetst.

Vanuit het hele land zijn de boeren massaal naar Den Haag getrokken, een aantal van hen zelfs al gisteravond. De ochtendspits was de grootste ooit doordat de boeren met hun trekkers maximaal 40 km/h kunnen rijden. Langs wegen, op viaducten en op veel andere plaatsen werden zij toegejuicht en het over grotendeel van de mensen hebben begrip voor deze massale trektocht naar Den Haag.

Duizenden boeren waren aanwezig op het Malieveld. Ondanks de betutteling vooraf dat er maar 75 trekkers op het terrein mochten heeft men samen een vuist gemaakt en de afzetting genegeerd. Via wat hekken die omgereden werden konden veel van hen met hun trekker het Malieveld op. Op de demonstratie spraken verschillende kamerleden waar de boeren niet altijd mee eens waren. Ook Geert Wilders sprak de boeren toe, echter niet vanaf het podium. Hij sprak dat de PVV trots was op de boeren. De demonstratie duurde officieel tot 15:00, rond 17:00 hebben de meeste boeren Den Haag verlaten. Het gaat ook weer een zeer drukke avondspits worden, niet alleen door de trekkers maar ook het weer en ongevallen zorgen voor vertraging.