Cold Case Maarten Redeker in programma SBS6

27/10

Foto: Politie

Het SBS6-programma ‘Cold case dader gezocht’ besteedt zondagavond 29 oktober aandacht aan de dood van Maarten Redeker. De Hagenaar werd in 2007 dood aangetroffen in zijn appartement aan de Schoutendreef in Den Haag. De cold case team hoopt met de uitzending nieuwe informatie binnen te krijgen die kan helpen de zaak, tien jaar later, op te lossen.

De homosexuele Maarten (29 jaar oud) woonde op verschillende plekken en reisde drie maanden door Australië voordat hij in ’99-’00 neerstreek in Den Haag, waar hij enige tijd samenwoonde met een man waardoor hij diep in de schulden raakte. Hij woonde de laatste periode van zijn leven alleen, maar had wel een relatie tot eind januari 2007. Nadat deze relatie strandde, had Maarten diverse contacten. Nadat zijn ouders geen contact meer met hem kregen, trof de politie op 16 maart 2007 het levenloze lichaam van Maarten aan achter de voordeur van zijn woning aan de Schoutendreef. Hij had meerdere steekverwondingen en bleek te zijn mishandeld.

Nieuwe aanknopingspunten
Het onderzoek naar zijn dood heeft destijds niet geleid naar de veroordeling van een verdachte. Door in het programma Cold Case dader gezocht aandacht te vragen voor de zaak, hoopt het cold case team op nieuwe aanknopingspunten. “Ondanks dat het tien jaar geleden is, hopen we de familie van Maarten duidelijkheid te kunnen geven over zijn dood en wat daaraan vooraf is gegaan”, aldus Leo Simais, coördinator van het Cold Case team in Den Haag. “Er móeten mensen zijn die meer van deze zaak weten, hopelijk zijn zij bereid die informatie alsnog met ons te delen.”

Uitzending
Het programma wordt zondagavond om 23.30 uur uitgezonden op SBS6. Heeft u naar aanleiding van de uitzending of op voorhand informatie over deze zaak? Neem dan contact op met het cold case team van de politie Den Haag via de opsporingstiplijn 0800-6070. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.