Aanhoudingen in onderzoek overleden vrouw Loosduinen

05/09

Foto: politie

05/09

Foto: politie

Den Haag – De recherche hield dinsdag 5 september om 8.50 uur in een woning in Den Haag een 43-jarige man en een 34-jarige vrouw aan. Het tweetal wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van een 85-jarige vrouw.

Agenten troffen vrijdag 30 juni om 12.40 uur na een melding in een woning in de Louis Davidsstraat de 85-jarige bewoonster overleden en onder verdachte omstandigheden aan. Uit sectie en onderzoek bleek dat de vrouw door een misdrijf is overleden. Een team grootschalige opsporing (TGO), een rechercheteam onder leiding van een officier van justitie, startte direct onderzoek.
Onderzoek

Forensische experts deden vervolgens onderzoek in en om de woning en rechercheurs hoorden getuigen bij een buurtonderzoek. Via de opsporingsprogramma’s Team West en Opsporing Verzocht vroeg het rechercheteam aandacht voor deze zaak. Kijkers konden in de uitzendingen beelden zien van een persoon die na het overlijden van het slachtoffer meerdere keren pinde met haar pinpas. Daarnaast toonden de opsporingsprogramma’s sieraden van het slachtoffer die ook weggenomen waren uit haar woning. Na deze uitzendingen kwamen verschillende tips binnen die de recherche meenam in het onderzoek.
Identiteit verdachten

Uit het rechercheonderzoek kwam de identiteit van de nu aangehouden verdachten naar voren. De verdachten zitten vast en zitten in ‘volledige beperkingen’. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Het rechercheteam hoort momenteel de verdachten en onderzoekt de betrokkenheid van deze verdachten bij het overlijden van de 85-jarige vrouw.
Nog steeds getuigen gezocht

Het rechercheonderzoek is nog in volle gang en de recherche zoekt nog steeds getuigen. Op drie momenten is na het overlijden van het slachtoffer meerdere keren gepind met haar pinpas:
– Donderdag 29 juni 2017 om 20.57 uur op de Kerklaan in Wateringen
– Vrijdag 30 juni 2017 om 00.12 uur op de Oostlaan in Pijnacker
– Zaterdag 1 juli om 00.05 uur op de Koningin Julianalaan in Voorburg

De pinner is opvallend vermomd (sjaal, capuchon, pet en zonnebril of helm) dus misschien dat dit toch voor of na de pinmomenten is opgevallen door getuigen.

Daarnaast komt de recherche graag in contact met mensen die iets kunnen vertellen over de sieraden die zijn weggenomen uit de woning van het slachtoffer. Misschien weet u waar deze zijn of zijn u de sieraden aangeboden voor de verkoop.

Heeft u informatie die de recherche kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.