14 jarige aangehouden voor bezit gestolen fiets

27/10

Stockfoto

Een 28-jarige man uit Den Haag zag op woensdag 26 oktober zijn gestolen fiets staan op de hoek van de Boerenstraat en de Herman Costerstraat en belde de politie.

De elektrische fiets van de man werd op maandag 24 oktober gestolen. Terwijl de man wachtte op de politie, kwam er een jongen aan, die de sleutel van het ketting­slot bleek te hebben. De eigenaar van de fiets sprak de jongen aan, die zich nog tevergeefs van de sleutel probeerde te ontdoen. De 14-jarige jongen uit Den Haag werd aangehouden en moet voor de kinderrechter verschijnen.

Fietsendiefstal en heling aanpak

Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven één of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden, waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan digitaal, via www.politie.nl.

Fietsendiefstalregister

Sinds 28 januari 2008 is het landelijke fietsdiefstalregister via internet openbaar te raadplegen. In het fietsdiefstalregister kunt u controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Heel handig voor de aanschaf van een tweedehands fiets of ter controle van de aangifte van uw gestolen fiets. Uw fiets is dan landelijk herkenbaar als gestolen. Meer informatie kunt u vinden via www.fietsdiefstalregister.nl
Let op: alleen de aangiftes van ná 1 januari 2008 zijn opgenomen in het fietsdiefstalregister.