Weer grote waterlekkage door stadsverwarming – Hildebrandstraat Den Haag

DEN HAAG – Vrijdagavond 26 februari is de brandweer omstreeks 19:30 uur opgeroepen voor wateroverlast in een meterkast van een woning aan de Hildebrandstraat in Den Haag.

Door een leidingbreuk stroomde er vanaf de derde verdieping water naar beneden. Daarbij kwamen 3 woningen volledig onder water te staan. Door het water is er kortsluiting ontstaan in alle 4 de woningen waardoor ze zonder stroom zaten. De brandweer heeft de toevoer van het water afgesloten, waarna de lekkage stopte. De brandweer heeft uiteindelijk werkzaamheden verricht om het water weg te krijgen.

Het is niet de eerste keer dat er wateroverlast is in de Hildebrandstraat. Sinds augustus 2015 zijn daar al 6 woningen ondergelopen door verschillende breuken. In oktober liep de woning waar de melding werd gedaan ook al onder water door een leidingbreuk in de stadsverwarming. De bewoners hebben nu besloten om de bouw en woningtoezicht van de gemeente Den Haag in te lichten, omdat Vestia – het waterbedrijf van deze woningen – geen oplossingen bedenkt voor de problemen.

Foto’s: Matthew Meeuwesen & Mike van Doorn